Monthly Archives: December 2010

Kamerautstyr

Nikon AF-S 105mm f/2.8 VR Micro-NIKKOR – Begynne på topp med den dyreste. Macro linse med blender 2.8, ser for meg at denne også kan brukes til portrett foto, tillegg til detalje foto. Ikke ett zoom objektiv, men dette betyr ikke så mye. Ken Rockwell, som forøvrig skriver gode “reviews”, legger denne nesten i en må ha boks.

Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX – Må jo ha en lyssterk “normal” linse i baggen, og dette er vel det billigste og beste alternativet til min Nikon D300. Er tilgjengelig for rask leveranse fra netonnet.

Nikon D300 MB-D10 – Batterigrep som gir kjappere “skuddtakt” og forlenger batteritiden. Kan kjøpes på eBay for en rundt $80.

Ellers er det en selger på ebay som tilbyr mye spennende.

SubSonic – mp3 on the go.

Jeg har egentlig vært klar over dette prosjektet i lang tid, men fikk en liten påminnelse idag i forbindelse med Android telefonen. I market ligger det en rimelig grei standalone klient, som har full mulighet til enten å streame direkte mot hvilken som helst server, eller så kan den lagre lokalt på selve mobilen. I tillegg tar subsonic seg av all konvertering fra forskjellige filformater, til hva du spesifiserer. For eksempel flac til mp3, dette blir da gjort på server-siden, slik at man ungår å laste unødvendig data.

SubSonic ligger i market, og er relativt enkel sak å sette opp. På serversiden er det bare å laste ned en standalone versjon fra SubSonic sine sider. Det er laget en ferdig rpm for RHEL/CentOS som vil opprette en server på port 4040, i tillegg tar rpmen seg av å lage oppstarts script. Sånn ellers anbefaler SubSonic at du innstallerer endel codecs for å kunne utnytte transcoding funksjonaliteten som er innebygget.

Backup av SMS / MMS på Android

I og med at jeg er en “horder” så sparer jeg jo på alle SMSer, foreløpig har jeg prøvd ut endel forskjellige løsninger. En av løsningene som ser ut til å fungere er SMS Backup+ som jeg har lagt ved QR linken til. Denne syncer SMS / MMS og “Call” loggen mot gmail, noe som jo virker greit. Ulempen er jo syncing av data krever endel trafikk, så kanskje en burde holde seg til wifi i stedet for 3G data.

En annen løsning, hvis man ikke vil bruke andre applikasjoner er å ta backup av 2 filer på selve enheten over til /sdcard. Selve tekst innholdet ligger i /data/data/com.android.providers.telephony/databases/mmssms.db og resten av MMS innholdet ligger under mappen /data/data/com.android.providers.telephony/app_parts/

Nye altmulig server

Driver å ser litt rundt etter hva som finnes av nye mini-itx hovedkort til en eventuelt ny server(serveren idag holder i massevis, det må bli i forbindelse med forbruk av diskplass). Foreløpig har jeg funnet ett spennende hovedkort(ser foreløpig bare på Intel).

http://www.bvm-store.com/ProductDetail.asp?fdProductId=736

Kortet har alt jeg ser etter.

  • 2x NIC med Intel chip
  • 4 sata porter
  • Mini-ITX
  • støtte for 8gb minne
  • LGA 1156 Core i7 støtte.

På kabinett siden tipper jeg at jeg kommer til å gå for samme som sist, ett lite Chenbro kabinett med 4 stk hotswap brønner.

http://www.chenbro.eu/corporatesite/products_detail.php?sku=78

Exchange fix for GAOSP

Fant en email pakke for Android som faktisk fungerer på min telefon. Sånn ellers passet jeg på at “push” ikke er aktivert slik at batteritiden skal forbli uendret.

En annen fordel med denne pakken er at selv om Exchange serveren forventer å kunne fjernslette innhold på mobilen din, så er dette fjernet fra kildekoden.

EDIT: Filen jeg linket til her var feil. Så jeg måtte finne den igjen, og legger den opp som en link på bunnen.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=775007

Email.apk

For å bruke denne i stedet for den orginale email applikasjonen.

[bash]
su –
mount -o remount,rw /system
rm /system/app/Email.apk
cp /sdcard/download/Email.apk /system/app
reboot
[/bash]

Blogg verktøy

I og med at denne bloggen er opprettet fordi jeg husker så dårlig….og generelt lat. Så har jeg kommet frem til at jeg trenger en desktop klient for wordpress. Foreløpig har jeg bare undersøkt muligheten, og det ser ut til at det finnes endel fine alternativer både for Linux og Windows.

http://codex.wordpress.org/Weblog_Client

Rangering av de jeg har sett på til nå:

  1. GNOME Blog
  2. BloGTK
  3. Drivel-Blog

BloGTK er den eneste som ser ut til å kunne plassere bilder fornuftig i forhold til tekst, noe som må sies å være essensielt, selv om jeg kanskje ikke er den som legger til flest bilder i mine poster.

SuperPXE

I forbindelse med at jeg tenkte å lære meg python, har jeg begynnt på ett lite prosjekt jeg kaller SuperPXE. Målet med prosjektet er ett webinterface hvor man kan velge å reinnstallere en maskin i nettverket med ett valgfritt OS.

Foreløpig er webserveren satt opp til å kjøre python programmet som leverer en “default” config, videre er planen at jeg skal få kompilert opp gPXE 0.9.6+ som automatisk peker mot serveren som inneholder python modulen. Systemet er i utgangspunktet to delt, hvor SuperPXE tar seg av parsingen av config filer, og webinterfacet står for selve opprettelsen av config filene. Hvis ingen config fil finnes, vil den vise standard menyen som vi alle kjenner.