Category Archives: Mobiltelefon

Sleep-as-an-droid

Da har jeg prøvd ut en ny applikasjon til androiden, litt nytte, og litt for morro. Sleep-as-an-droid skal hjelpe deg med å våkne på best mulig tidspunkt. Problemet for min del, er egentlig at den setter fokus på ett helt annet problem…Jeg sover rett og slett alt for lite, på 5 dager viser det seg at jeg har manko på 8 timer søvn.

Ganske så stilig, den baserer seg altså på bevegelsene, så det er viktig at den ligger i sengen. Visstnok bør den helst ligge i nærheten av hodet. Strålefaren er helt sikkert til stede, men for min del er nok dette det minste problemet. Selve funksjonen med vekking er jeg ikke helt sikker på at jeg er så imponert over. Det funket over all forventning første kvelden, men da var jeg til gjengeld uthvilt(full 8 timers søvn). Etter dette har det blitt mer en morro greie, for å se hvor urolig jeg sover, og kanskje hvis jeg er heldig får jeg opptak av meg mens jeg snakker i søvne(har ikke skjedd til nå).

SubSonic – mp3 on the go.

Jeg har egentlig vært klar over dette prosjektet i lang tid, men fikk en liten påminnelse idag i forbindelse med Android telefonen. I market ligger det en rimelig grei standalone klient, som har full mulighet til enten å streame direkte mot hvilken som helst server, eller så kan den lagre lokalt på selve mobilen. I tillegg tar subsonic seg av all konvertering fra forskjellige filformater, til hva du spesifiserer. For eksempel flac til mp3, dette blir da gjort på server-siden, slik at man ungår å laste unødvendig data.

SubSonic ligger i market, og er relativt enkel sak å sette opp. På serversiden er det bare å laste ned en standalone versjon fra SubSonic sine sider. Det er laget en ferdig rpm for RHEL/CentOS som vil opprette en server på port 4040, i tillegg tar rpmen seg av å lage oppstarts script. Sånn ellers anbefaler SubSonic at du innstallerer endel codecs for å kunne utnytte transcoding funksjonaliteten som er innebygget.

Backup av SMS / MMS på Android

I og med at jeg er en “horder” så sparer jeg jo på alle SMSer, foreløpig har jeg prøvd ut endel forskjellige løsninger. En av løsningene som ser ut til å fungere er SMS Backup+ som jeg har lagt ved QR linken til. Denne syncer SMS / MMS og “Call” loggen mot gmail, noe som jo virker greit. Ulempen er jo syncing av data krever endel trafikk, så kanskje en burde holde seg til wifi i stedet for 3G data.

En annen løsning, hvis man ikke vil bruke andre applikasjoner er å ta backup av 2 filer på selve enheten over til /sdcard. Selve tekst innholdet ligger i /data/data/com.android.providers.telephony/databases/mmssms.db og resten av MMS innholdet ligger under mappen /data/data/com.android.providers.telephony/app_parts/

Exchange fix for GAOSP

Fant en email pakke for Android som faktisk fungerer på min telefon. Sånn ellers passet jeg på at “push” ikke er aktivert slik at batteritiden skal forbli uendret.

En annen fordel med denne pakken er at selv om Exchange serveren forventer å kunne fjernslette innhold på mobilen din, så er dette fjernet fra kildekoden.

EDIT: Filen jeg linket til her var feil. Så jeg måtte finne den igjen, og legger den opp som en link på bunnen.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=775007

Email.apk

For å bruke denne i stedet for den orginale email applikasjonen.

[bash]
su –
mount -o remount,rw /system
rm /system/app/Email.apk
cp /sdcard/download/Email.apk /system/app
reboot
[/bash]

GAOSP på Samsung Galaxy

Fikk lagt inn siste gaosp versjonen igår, snakk om forbedring. Denne “releasen” gir en god ballanse, mellom hurtighet, batteritid og få bugs.

Største problemet jeg finner til nå er at jeg ikke får koblet den opp mot jobbens Exchange 2010 SP1 server, dette var forsåvidt ett problem med den forrige releasen jeg kjørte og, men der kunne jeg legge inn en Email.apk jeg fant på nettet, denne fungerer uheldigvis ikke nå. Sånn ellers bruker jeg ikke standard google-apps pakken, tilfeldigvis mens jeg holdt på å innstallere kom jeg over en “UltraLight” pakke, som hadde fjernet de fleste av applikasjonene jeg ikke hadde bruk for.