Monthly Archives: January 2011

preap

Kom over en litt kjekk funksjon i Solaris 10, preap(process reaper). Det denne gjør er å ta livet av defunct eller zombie prosesser, med å overstyre sikkerhetsfunksjonene. Har ikke funnet noe tilsvarende for Linux, men det er vel bare å håpe at dette kommer om ikke alt for lenge.

preap - force a defunct process to be reaped by its parent

Sleep-as-an-droid

Da har jeg prøvd ut en ny applikasjon til androiden, litt nytte, og litt for morro. Sleep-as-an-droid skal hjelpe deg med å våkne på best mulig tidspunkt. Problemet for min del, er egentlig at den setter fokus på ett helt annet problem…Jeg sover rett og slett alt for lite, på 5 dager viser det seg at jeg har manko på 8 timer søvn.

Ganske så stilig, den baserer seg altså på bevegelsene, så det er viktig at den ligger i sengen. Visstnok bør den helst ligge i nærheten av hodet. Strålefaren er helt sikkert til stede, men for min del er nok dette det minste problemet. Selve funksjonen med vekking er jeg ikke helt sikker på at jeg er så imponert over. Det funket over all forventning første kvelden, men da var jeg til gjengeld uthvilt(full 8 timers søvn). Etter dette har det blitt mer en morro greie, for å se hvor urolig jeg sover, og kanskje hvis jeg er heldig får jeg opptak av meg mens jeg snakker i søvne(har ikke skjedd til nå).